Evo nekoliko načina da proverite da li je med pravi.
Težina meda
Med visokog kvaliteta je težak. U litarskoj tegli bi trebalo biti više od 1,4 kg.
Test kristalizacije
Kristalizacija meda je prirodan proces, ne menja vrednosti ukusa i zdravlja. Ako posle tri meseca od izlivanja u staklene tegle (datum možete naći na etiketi) nije počeo da se kristalizuje, najverovatnije je zagrevan i izgubio je svoja dragocena svojstva.
Test rastvaranja
Sipajte čajnu kašičicu meda u čašu hladne vode. Ako se rastvara neravnomerno, stvarajući pruge u vodi, med je dobrog kvaliteta.
Test sa olovkom
Stavite kap meda na ruku i dodirnite je vrhom meke olovke - flomasterom. Ako med promeni boju, nije pravi.
Izvor: Ženski magazin
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom