Evo nekoliko načina da proverite da li je med pravi.
Težina meda
Med visokog kvaliteta je težak. U litarskoj tegli bi trebalo biti više od 1,4 kg.
Test kristalizacije
Kristalizacija meda je prirodan proces, ne menja vrednosti ukusa i zdravlja. Ako posle tri meseca od izlivanja u staklene tegle (datum možete naći na etiketi) nije počeo da se kristalizuje, najverovatnije je zagrevan i izgubio je svoja dragocena svojstva.
Test rastvaranja
Sipajte čajnu kašičicu meda u čašu hladne vode. Ako se rastvara neravnomerno, stvarajući pruge u vodi, med je dobrog kvaliteta.
Test sa olovkom
Stavite kap meda na ruku i dodirnite je vrhom meke olovke - flomasterom. Ako med promeni boju, nije pravi.
Izvor: Ženski magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus