Punjene paprike su omiljeno jelo većini ljudi na našim prostorima i svako ima svoj način pripreme. Mi smo vam pripremili recept za nadev od kojih će paprike biti još ukusnije.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
2 glavice luka
2 šargarepe
1 šoljica pirinča
1 šolja soka od paradajza
biber
so
Priprema:
U dubokom tiganju ili kaseroli sipajte malo ulja i kada se zagreje u njemu upržite mleveno meso. Mleveno meso pržite uz mešanje dok se ne pretvori u mrvice. Nakon toga dodajte na sitno naseckane 2 glavice luka i narendanu ili super sitno naseckanu šargarepu. Tokom zime, kada se pune suve paprike, crni luk možete zameniti i sa dva struka praziluka. Kada je mleveno meso i povrće isprženo, dodajte so i biber po ukusu. Promešajte. Pirinač operite i sipajte ga u meso. Sipajte i sok od paradajza. Čim pirinač lagano nabubri nadev je gotov. Ovim nadevom punite paprike i pecite ih. Punjene paprike su jelo koje ima mnogo varijanti - ima i posnih i onih sa mesom. Svako ima pravo da izabere kako da pripremi ovo jelo i da doda još neku namirnicu u osnovni recept, kako bi dobio raznovrsnije jelo.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem