Punjene paprike su omiljeno jelo većini ljudi na našim prostorima i svako ima svoj način pripreme. Mi smo vam pripremili recept za nadev od kojih će paprike biti još ukusnije.

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

2 glavice luka

2 šargarepe

1 šoljica pirinča

1 šolja soka od paradajza

biber

so

Priprema:

U dubokom tiganju ili kaseroli sipajte malo ulja i kada se zagreje u njemu upržite mleveno meso. Mleveno meso pržite uz mešanje dok se ne pretvori u mrvice. Nakon toga dodajte na sitno naseckane 2 glavice luka i narendanu ili super sitno naseckanu šargarepu. Tokom zime, kada se pune suve paprike, crni luk možete zameniti i sa dva struka praziluka. Kada je mleveno meso i povrće isprženo, dodajte so i biber po ukusu. Promešajte. Pirinač operite i sipajte ga u meso. Sipajte i sok od paradajza. Čim pirinač lagano nabubri nadev je gotov. Ovim nadevom punite paprike i pecite ih. Punjene paprike su jelo koje ima mnogo varijanti - ima i posnih i onih sa mesom. Svako ima pravo da izabere kako da pripremi ovo jelo i da doda još neku namirnicu u osnovni recept, kako bi dobio raznovrsnije jelo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs