Ukoliko ste se ikad osećali loše zbog hrane koju ste morali da bacite, trikovi za očuvanje njihove svežine su tu da vam priskoče u pomoć.
ZAMRZNITE I SAČUVAJTE SVEŽE BILJE U MASLINOVOM ULJU
Kalup za led, maslinovo ulje i biljke po vašem izboru je sve što vam treba da biste svoje omiljene začine zadržali svežim i mogli da ih koristite kad poželite. Ruzmarin, žalfija, origano, nana, bosiljak i brojni drugi začini mogu biti sačuvani na ovaj način.
LUK SE NAJBOLJE ČUVA U HULAHOPKAMA
Iskoristite stari hulahop kako bi glavice crnog luka učinili trajnijim. Između svake glavice zavežite čvor i okačite na zgodnom mestu u ostavi.
UMOTAJTE VRHOVE BANANA PLASTIČNOM FOLIJOM
Ako umotate krajeve banana plastičnom folijom produžićete njihovu svežinu do čak 5 dana. Takođe banane sadrže više etilenskog gasa od bilo kod drugog voća, tako da je poželjno da ih držite same u posudi sa voćem.
NE DRŽITE MLEKO U VRATIMA FRIDŽIDERA
Temperatura unutrašnjeg dela frižidera je uvek za par stepeni niža od temperature u vratima, zbog čega je preporučljivo mleko držati dalje od vrata.
ČUVAJTE ĐUMBIR U ZAMRZIVAČU
Zbog niske temperature đumbir iz zamrzivača se mnogo lakše renda, a kora se vrlo lako skida sa njega da je prosto nepotrebno držati ga u frižideru.
SAČUVAJTE POLOVINU AVOKADA UZ POMOĆ NJEGOVE KOŠTICE
Ako ste za doručak ili vaš omiljeni smoothie potrošili samo polovinu avokadoa, pobrinite se da druga polovina bude sa košticom jer će to usporiti oksidaciju. Takođe polovinu koja je ostala možete premazati sokom od limuna ili maslinovim uljem, a potom je odložiti u posudi u kojoj je iseckan crni luk.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem