I dok postoje stotine metoda za spremanje poširanih jaja, one su retko uspešne i često rezultat ne bude zadovoljavajuć. Pomislili biste šta je toliko komplikovano, jer sve što treba da uradite jeste da skuvate jaje u vreloj vodi.

Nije lako skuvati poširano jaje, jer je potrebna veština, ali i iskustvo. Britanski kuvar Pol Foster, na svom TikTok nalogu je podelio trik za savršeno pripremljena poširana jaja i ukazao na greške koje svi prave.

- Uzmite lonac s vodom i nikako nemojte da dodajete sirće - kaže on u videu na svojoj TikTok stranici. 

- Ubacite prstohvat soli, zatim uzmite najsvježije moguće jaje, odstajalo na sobnoj temperaturi i stavite ga u cediljku, što će omogućiti da vodenasti delovi belanca prođu kroz nju. Zagrejte vodu u dubljoj šerpi, a zatim smanjite vatru malo pre ključanja i promešajte - kaže Pol.

Ubacite jaje, a ono što takođe napominje je da ne morate da ga mešate i stvarate vrtlog, jer ćete mešanjem samo pomoći da se "stvrdne" i da ne bude lepo kuvano. Takođe napominje da je vrlo važno da ceo proces kuvanja traje tačno dva minuta, za šta može da vam pomogne kuhinjski tajmer.

Ključ svega je da prilikom pripremanj poširanih jaja izbegavate sirće koje posle daje čudan ukus jajetu. Nakon dva minuta, lagano šupljikavom špatulom izvicite jaje iz vode.

- Ocedite ga na papirnom ubrusu, pre nego što ga stavite na tost, jer u suprotnom će višak tečnosti omekšati hleb. A onda ga samo začinite. Malo morske soli i mlevenog crnog bibera je sasvim dovoljno - savetuje Pol na kraju, a kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

Trik za savršeno poširano jaje TikTok/paulfosterchef

 Izvor: Stvar ukusa