Ukoliko volite piletinu i pečete celo pile u rerni, sigurno želite savršenu koricu ali dobro raspoređene sokove. Ovo omiljeno porodično jelo lako možete da ispečete tako da bude sa hrskavom koricom, a sočno. Možda će vas zanimati i sjajan trik za mekano meso.
Ključ za savršeno sočno pileće pečenje nema nikakve veze sa temperaturom, punjenjem ili podlivanjem, kaže kuvar Florens Najt! U stvari, on smatra da se sve svodi na to da pile uvek pečete naopačke. Ukoliko pile postavite na pleh i u rernu tako da su pileća prsa okrenuta nadole, sokovi će pasti, odnosno spustiti se i tako će pileće meso ostati mekano.
Sa ovim neočekivanim trikom možete se zauvek oprostiti od suve piletine. Dodajte malo krompira i svi će da vam traže recept i savet. Ako servirate i krompir uz pile, saznajte i trik koji će zauvek promeniti ukus pečenog krompira.
Pročitajte i kako da meso uvek bude mekano i sočno
BONU VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus