Ukoliko volite piletinu i pečete celo pile u rerni, sigurno želite savršenu koricu ali dobro raspoređene sokove. Ovo omiljeno porodično jelo lako možete da ispečete tako da bude sa hrskavom koricom, a sočno. Možda će vas zanimati i sjajan trik za mekano meso.
Ključ za savršeno sočno pileće pečenje nema nikakve veze sa temperaturom, punjenjem ili podlivanjem, kaže kuvar Florens Najt! U stvari, on smatra da se sve svodi na to da pile uvek pečete naopačke. Ukoliko pile postavite na pleh i u rernu tako da su pileća prsa okrenuta nadole, sokovi će pasti, odnosno spustiti se i tako će pileće meso ostati mekano.
Sa ovim neočekivanim trikom možete se zauvek oprostiti od suve piletine. Dodajte malo krompira i svi će da vam traže recept i savet. Ako servirate i krompir uz pile, saznajte i trik koji će zauvek promeniti ukus pečenog krompira.
Pročitajte i kako da meso uvek bude mekano i sočno
BONU VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu