Ukoliko volite piletinu i pečete celo pile u rerni, sigurno želite savršenu koricu ali dobro raspoređene sokove. Ovo omiljeno porodično jelo lako možete da ispečete tako da bude sa hrskavom koricom, a sočno. Možda će vas zanimati i sjajan trik za mekano meso.

Ključ za savršeno sočno pileće pečenje nema nikakve veze sa temperaturom, punjenjem ili podlivanjem, kaže kuvar Florens Najt! U stvari, on smatra da se sve svodi na to da pile uvek pečete naopačke. Ukoliko pile postavite na pleh i u rernu tako da su pileća prsa okrenuta nadole, sokovi će pasti, odnosno spustiti se i tako će pileće meso ostati mekano.

Sa ovim neočekivanim trikom možete se zauvek oprostiti od suve piletine. Dodajte malo krompira i svi će da vam traže recept i savet. Ako servirate i krompir uz pile, saznajte i trik koji će zauvek promeniti ukus pečenog krompira.

Pročitajte i kako da meso uvek bude mekano i sočno

BONU VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa/L.S.