1. Kesicu želatina prelijte s 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Voće sipajte u šerpicu, nalijte vodom i dodajte šećer. Kuvajte oko 20 minuta, zatim dodajte gustin i kuvajte na umerenoj temperaturi još 10 minuta uz mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte polovinu nabubrelog želatina i promešajte. Ostavite na stranu.
2. U žumanca sipajte šeće i, vanilin-šećer, i dobro izmiksujte. Dodajte maskarpone i opet dobro umutite. Drugu polovinu želatina otopite i umešajte u fil. Posebno umutite belanca i sjedinite s filom od maskarponea.
3. Skuvajte dve šoljice kapučina i ostavite da se prohladi. Piškote na kratko umočite u kapučino i ređajte u pleh ili kalup s obručem. Preko piškota stavite 1/3 maskarpone fila, zatim ponovite postupak. Preko fila sipajte prohlađen (ali još uvek mlak) voćni peliv. Stavite na 25-30 minuta u frižider.
4. Preko prohlađenog voćnog preliva poređajte još jedan red umočenih piškota, rasporedite ostatak maskarpone sira i izravnajte. Ostavite najkraće 3-4 sata u frižideru pre skidanja obruča, mada je najbolje da to uradite sutradan. Pospite čokoladom u prahu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus