1. Kesicu želatina prelijte s 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Voće sipajte u šerpicu, nalijte vodom i dodajte šećer. Kuvajte oko 20 minuta, zatim dodajte gustin i kuvajte na umerenoj temperaturi još 10 minuta uz mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte polovinu nabubrelog želatina i promešajte. Ostavite na stranu.
2. U žumanca sipajte šeće i, vanilin-šećer, i dobro izmiksujte. Dodajte maskarpone i opet dobro umutite. Drugu polovinu želatina otopite i umešajte u fil. Posebno umutite belanca i sjedinite s filom od maskarponea.
3. Skuvajte dve šoljice kapučina i ostavite da se prohladi. Piškote na kratko umočite u kapučino i ređajte u pleh ili kalup s obručem. Preko piškota stavite 1/3 maskarpone fila, zatim ponovite postupak. Preko fila sipajte prohlađen (ali još uvek mlak) voćni peliv. Stavite na 25-30 minuta u frižider.
4. Preko prohlađenog voćnog preliva poređajte još jedan red umočenih piškota, rasporedite ostatak maskarpone sira i izravnajte. Ostavite najkraće 3-4 sata u frižideru pre skidanja obruča, mada je najbolje da to uradite sutradan. Pospite čokoladom u prahu
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom