Ukoliko vam se dešava da vam se svež hleb pokvari tj. ubuđa za dan to može biti zbog načina na koji ga čuvate. Postoji nekoliko mesta u kuhinji na kojima ne bi trebalo da odlažete hleb.
Verovatno je jedno od najčešćih mesta za čuvanje hleba vrh frižidera. Iako može izgledati kao odlično mesto, to je siguran način da se brzo pokvari. Međutim, toplota koja dolazi sa rashladnih kalemova frižidera stvara toplo i vlažno okruženje unutar kese za hleb što dovodi do brzog stvaranja buđi.
Još jedno mesto koje treba izbegavati za držanje hleba jeste u blizini mašine za pranje sudova takođe iz sličnih razloga kao i vrh rižidera.
Ni blizu šporeta nije idealno mesto jer para i toplota od kuvanja mogu lako upasti u kese za hleb.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem