Ukoliko vam se dešava da vam se svež hleb pokvari tj. ubuđa za dan to može biti zbog načina na koji ga čuvate. Postoji nekoliko mesta u kuhinji na kojima ne bi trebalo da odlažete hleb.
Verovatno je jedno od najčešćih mesta za čuvanje hleba vrh frižidera. Iako može izgledati kao odlično mesto, to je siguran način da se brzo pokvari. Međutim, toplota koja dolazi sa rashladnih kalemova frižidera stvara toplo i vlažno okruženje unutar kese za hleb što dovodi do brzog stvaranja buđi.
Još jedno mesto koje treba izbegavati za držanje hleba jeste u blizini mašine za pranje sudova takođe iz sličnih razloga kao i vrh rižidera.
Ni blizu šporeta nije idealno mesto jer para i toplota od kuvanja mogu lako upasti u kese za hleb.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus