Borovnice su voće koje imaju visoka antioksidativna svojstva i krcate su vitaminima, te bi što češće trebalo da ih uvrstite u svojoj ishrani. Kada kupujete borovnice, pregledajte ih i birajte zrele plodove na kojima nema znakova oštećenja ili buđi.

Borovnice su prilično osetljive, pa bi ih trebalo konzumirati ubrzo nakon kupovine. Ipak, jedna korisnica društvene mreže TikTok podelila je jednostavan trik kako da im produžite svežinu.

Naime, kako ona tvrdi, nakon što ste doneli borovnice kući, treba da ih potopite u rastvor vode i sirćeta. Jednostavno uzmete činiju, sipate tri čaše vode, dodate pola čaše sirćeta, potopite borovnice u ovu mešavinu i ostavite ih tako 5 minuta.

Nakon toga isperite ih pod mlazom vode, ostavite da se osuše i čuvajte ih u činiji sa poklopcem, na čije dno ste stavili malo papirnog ubrusa, koji će apsorbovati višak vlage i sprečiti prevremeno truljenje borovnica.

Takođe, ona ističe da sirće neće promeniti ukus voću i da se neće osećati prilikom jela, a kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

kako da borovnice duže traju TikTok/mamasknowbest

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE