Većina domaćinstava obično kupuje više limuna nego što im je potrebno u tom trenutku, i obično ga čuvaju na kuhinjskom stolu u činiji sa voćem. Limun čuvan na sobnoj temperaturi može trajati oko nedelju dana. Nakon toga on počne da se suši i imate manje soka da iscedite

Ako želite da limunu produžite rok trajanja, najbolje ga je držati u frižideru. Možete ga jednostavno staviti u frižider u fioku, na taj način biće svež i sočan dve nedelje.

Međutim, ako ga stavite u kesu sa zip zatvaračem trajaće četiri puta duže nego kada se drži na sobnoj temperaturi.

Ako insistirate da držite limune na pultu ili u lepoj činiji za voće, iskoristite ih u roku od četiri do pet dana.

Što se tiče toga kako treba da skladištite kriške limuna ili ako ste isekli limun da biste izvadili krišku, možete sačuvati ostatak voća. Isecite limun na kriške i stavite u zamrzivač da dodate u piće kada vam bude bilo potrebno. Ako ste koristili samo pola limuna, pokrijte otvoreni kraj providnom folijom ili stavite u zatvorenu posudu. Moraćete da ga upotrebite u roku od nekoliko dana.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE