Nekadašnji kuvar kraljevske porodice, Daren Mekgrejdi, podelio je za godišnjicu smrti princeze Dajane, jelo koje je ona obožavala. Kuvar je istakao kako je princeza naručivala Suze jaja jednom nedeljno, nije uvek jela koru od krompira, ali je posebno volela punjenje. Obično su joj služili sa salatom, a često su ubacili i proprženu slaninu

Sastojci:

  • 2 velika krompira za pečenje
  • 2 kašike putera
  • 1 žumance

Za punjenje: 

  • 2 šolje spanaća
  • malo maslinovog ulja
  • 1 prstohvat mlevenog muškatnog oraščića

Za poširana jaja: 

  • 2 velika jajeta 
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica soli

Za holandeze sos: 

  • 4 kašike putera
  • 2 žumanceta
  • 1/4 kašičice limunovog soka

Priprema:

Ispecite krompir u ljusci na 200°C, a zatim ga presecite na pola. Pažljivo izvadite sredinu, vodite računa da ne oštetite ljusku. Pomešajte krompir, puter i žumance i lepo sjedinite. Posolite i pobiberite. Sipajte dobijenu smesu u špric za kolače sa zvezdastim vrhom i istisnite po obodu ljuske od krompira. Vratite u rernu da se zapeče dok ne dobije zlatno braon boju.  

Za holandeze sos: Na pari kuvajte žumanca, uz neprestano mešanje. Dodajte istopljeni puter i limunov sok. Posolite i pobiberite, pa sklonite sa vatre. 

Za poširana jaja: U vodu sipajte sirće i so, pa dodajte jaja. Ispoširajte ih. 

Spanać propržite na maslinovom ulju, dodajte muškatni oraščić i so i biber. U krompir sipajte spanać, pa preko poširano jaje i prelijte sosom. Ukrasite seckanim mladim lukom. 

Izvor: Stvar ukusa