Bivša teniserka Ana Ivanović pobornik je zdravog načina života i zdrave ishrane. Često na njenom Instagram profilu možemo videti kako izgledaju obroci u njenom domu. Osim što voli da konzumira zdrave obroke, Ana voli i da ih priprema, a nedavno je podelila recept za omiljene medenjake. Najbolje od svega je to što možete da ih jedete do mile volje bez straha da ćete se ugojiti.
Sastojci:
- 300 g banana
- 160 ml bademovog mleka
- 100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
- 2 kašike sajdera od jabuke
- 110 g meda
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 240 g ovsenih pahuljica
- 50 g bademovog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Bananu izgnječite, a potom dodajte mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite. U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte. Sipajte smesu u špric pa ih istiskajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu i uživajte.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem