Bivša teniserka Ana Ivanović pobornik je zdravog načina života i zdrave ishrane. Često na njenom Instagram profilu možemo videti kako izgledaju obroci u njenom domu. Osim što voli da konzumira zdrave obroke, Ana voli i da ih priprema, a nedavno je podelila recept za omiljene medenjake. Najbolje od svega je to što možete da ih jedete do mile volje bez straha da ćete se ugojiti.
Sastojci:
- 300 g banana
- 160 ml bademovog mleka
- 100 g tahinija (od oljuštenih semenki susama)
- 2 kašike sajdera od jabuke
- 110 g meda
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 240 g ovsenih pahuljica
- 50 g bademovog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Najpre zagrejte rernu na 180 stepeni. Bananu izgnječite, a potom dodajte mleko, tahini, jabukovaču, med i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Dodajte sve preostale sastojke osim ovsenih pahuljica i ručno umutite. U blenderu izmiksajte ovsene pahuljice sve dok ne dobijete brašno od njih, pa dodajte u prethodno pripremljenu smesu i dobro izmešajte. Sipajte smesu u špric pa ih istiskajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite kolačiće da odstoje i ohlade se van rerne. Pospite šećerom u prahu i uživajte.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus