1. Mast dobro umutiti viljuškom, pa dodati jaje i umutiti zajedno. Presuti u šerpu, pa dodati mleko, med i šećer i kuvati uz neprestano mešanje, jer med lako zagori.


Sastojci:

puna kašika masti (oko 30 g)

1 jaje

2 dobre kašike meda

3 kašike mleka

150 g šećera

450 g brašna

500 ml mleka

6-7 kašika griza

200 g margarina

150 g šećera u prahu

100 g čokolade za kuvanje

2. U skuvanu smesu dodati brašno, sjediniti, pa prebaciti na radnu površinu. Malo zamesiti, pa podeliti na tri jednaka dela. Rastanjiti i ispeći 3 kore na obrnutom plehu, obloženom pek papirom. Pecite nekoliko minuta, pazite da ne preterate - ako vam se kore prepeku, teško će se omekšati, pa će se teško seći.

3. Razmutite griz u malo mleka, a ostatak ostavite da provri. Kad provri, dodajte griz i kuvajte dok se ne zgusne. Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim grizom.

4. Podelite fil na tri dela, i slažite kora-fil-kora-fil-kora-fil, a preko poslednjeg sloja fila rasporedite otopljenu čokoladu.

Napomena: Može da se desi da 2-3 dana kolač bude tvrd (u zavisnosti od toga koliko ste pekli kore), ali ne brinite, omekšaće i postaće vaša omiljena poslastica!

Izvor: Stil