1. Mast dobro umutiti viljuškom, pa dodati jaje i umutiti zajedno. Presuti u šerpu, pa dodati mleko, med i šećer i kuvati uz neprestano mešanje, jer med lako zagori.
2. U skuvanu smesu dodati brašno, sjediniti, pa prebaciti na radnu površinu. Malo zamesiti, pa podeliti na tri jednaka dela. Rastanjiti i ispeći 3 kore na obrnutom plehu, obloženom pek papirom. Pecite nekoliko minuta, pazite da ne preterate - ako vam se kore prepeku, teško će se omekšati, pa će se teško seći.
3. Razmutite griz u malo mleka, a ostatak ostavite da provri. Kad provri, dodajte griz i kuvajte dok se ne zgusne. Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim grizom.
4. Podelite fil na tri dela, i slažite kora-fil-kora-fil-kora-fil, a preko poslednjeg sloja fila rasporedite otopljenu čokoladu.
Napomena: Može da se desi da 2-3 dana kolač bude tvrd (u zavisnosti od toga koliko ste pekli kore), ali ne brinite, omekšaće i postaće vaša omiljena poslastica!
Izvor: Stil
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem