Zbog užurbanog načina života i prevelikog broja obaveza često nemamo vremena za zdravu ishranu pa najčešće kupimo nešto u pekari ili se odlučimo za roštilj. Takva ishrana nas uglavnom goji i crpi energiju, pa smo posle obroka toliko umorni da bi najradije malo dremali! Zvuči vam poznato?
Pogledajte i 5 recepata za ručak ispod 400 kalorija
Zato vam dajemo 4 odlična predloga da nezdrave obroke zamenite ukusnim koje možete jesti i u svojoj kancelariji.
Pileći file
Pileći file je idealan obrok nakon kojeg nećete biti gladni, a ni umorni sat vremena nakon obroka. Ispecite pileći file i servirajte uz povrće, kao što je paradajz, krastavac, paprika, zelena salata i slično. Sve to zajedno promešajte i začinite maslinovim uljem, solju i po izboru može malo sirćeta.
Pogledajte i Kako da napravite najsočniji pileći file
Salate
Sveže povrće je uvek najbolji izbor. Za letnje dane preporučujemo salatu sa sirom, paradajzom i puno zelene salate. Salatu začinite sa malo maslinovog ulja i soli.
Salata od jaja je takođe odličan obrok. Skuvajte dva jaja i sveži spanać pa promešajte. Po želji možete dodati i malo pršute ili slanine.
Zapečeni karfiol s jajima
Skuvajte karfiol (ili brokoli) i jaja. Zatim u vatrostalnu posudu stavite red karfiola (brokolija) i red jaja dok ne potrošite sve što ste skuvali. Na vrh stavite kašiku maslaca (ravnomerno rasporediti) i dve tanke šnite tvrdog sira pa stavite u rernu. Iako ovaj obrok možete pojesti i hladan, bilo bi idealno ako ga malo zagrejete.
Pogledajte i Zapečeni karfiol
Punjena paprika
Jednu ili dve paprike napunite smesom od posnog sira, crvene paprike, soli i bibera.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem