U ovom sladoledu ima vitamina C u izobilju, tu je i đumbir čija protivupalna svojstva pomažu kod visoke temperature i bolnih zglobova, tekući pektin koji pomaže kod upale grla, a tu su još i med i ljute papričice.
Pogledajte i Napravite domaći sladoled od samo jednog sastojka
Sastojci:
2 čaše soka od pomorandže
1/3 čaše soka limuna
2/3 čaše smeđeg šećera
1/3 čaše meda
1 kašika mlevenog đumbira
ljuta paprika (na vrh noža)
2 kašike viskija
2 kašike tekućeg pektina (voćni šećer)
Priprema:
Sastojke osim pektina, viskija i paprike dobro izmešajte i prokuvajte, nakon što proključa dodajte ostalo i neka vri otprilike minut. Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u zamrzivač da očvrsne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu