Ukoliko volite da eksperimentišete u kuhinji, onda nećete odoleti a da ne napravite smeđi šećer kod kuće, posebno kada shvatite da su vam potrebna samo dva sastojka.
Postupak izrade
Prvi put probajte da pravite s malom količinom. Pripremite čašu belog šećera i kašiku melase.
Stavite u činiju i počnite da mešate. Možda će vam se činiti da negde grešite jer je melasa lepljiva, ali samo treba da budete uporni u miksanju dok ne dobijete šećer jednolične smese i boje. I to je zapravo to - smeđi šećer je gotov.
Melasa je inače gusta i slatka tečnost dobijena iz trske. Sadrži oko 50 odsto šećera, ali i hranjive materije poput esencijalnih aminokiselina, gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora i magnezijuma. Osim što se koristi za izradu smeđeg šećera, može biti zamena za njega, a produžiće svežinu hleba, peciva i kolača od testa s kvascem i mešanih testa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: 24sata
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus