Svetljenje kose leti je prirodan proces, ali da li ste znali da možete da ga ubrzati i to na prirodan način. Što je vaša kosa svetlija brže će i bolje reagovati na sledeće tretmane pa se tako oni preporučuju prirodnim plavušama ili ženama sa svetlosmeđom kosom.
Čaj od kamilice
Cvetovi kamilice sadrže apigenin – flavonsku žutu boju koja dodatno posvetljuje kosu. Umirujuća svojstva kamilice izvrsna su za osetljivu plavu kosu, a zahvaljujući prirodnim svojstvima kosa će imati intenzivan sjaj.
Kako biste posvetleli kosu kamilicom, 2-3 šoljice cvetova prelijte s pola litra ključale vode pa lagano kuvajte 15 minuta. Pustite da se čaj ohladi pola sata pa ga procedite i dodajte sok jednog limuna i dve kašike regeneratora. Nanesite na kosu i ostavite da stoji pola sata pa isperite.
Pogledajte i Napravite ombre frizuru pomoću piva
Sok od limuna
Iscedite limun pomiješajte ga sa jednakim odnosom vode. Preparat stavite u flašicu sa pumpicom kako bi vam nanošenje bilo lakše. Limun i vodu nanesite na opranu kosu i izađite na sunce kako bi vam se kosa osušila, nakon toga isperite mlakom vodom.
Pogledjate i Prirodne maske za lepu kosu
Med i destilovana voda
Odnos meda i destilovane vode treba da bude 1:4, a najmanja količina meda je 10 grama. Prema tome koliko vam je kosa dugačka procenite koju ćete količinu upotrebiti za ovaj preparat. U smesu možete da dodate kašičicu cimeta i kardamoma u prahu kao i kašiku maslinovog ulja i ostaviti da sve odstoji barem sat vremena na sobnoj temperaturi.
Med u dodiru s destilovanom vodom oslobađa prirodni hidroksid, a cimet, kardamom i maslinovo ulje pojačavaju učinak tog spoja. Nakon što smesa odstoji nanesite je na kosu i glavu zamotajte starim peškirom. Na kosi ne sme da bude ostataka šampona, niti regeneratora, a možete da se poslužite i kapom za tuširanje.
Želite li ombre efekt, smesu nanesite samo na vrhove kose, a ako ste u potrazi za prirodnim pramenovima upotrebite četkicu za zube pa tretirajte samo određena područja.
Imajte na umu da će tamnija kosa ovim načinom poprimiti boju karamela.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: Prva
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus