Želite li smanjiti vidljivost celulita na telu, neka na vašem jelovniku budu zastupljeni proteini (kao što su riba, nemasno meso, mlečni proizvodi), zdrave masnoće (avokado, orašasti plodovi, maslinovo ulje i masna riba) te složeni ugljeni hidrati (žitarice, batat, integralni pirinač i punozrnasti proizvodi) – i to upravo tim redosledom.
Namirnice koje pogoduju stvaranju celulita svakako su rafinirani šećeri, gazirana pića i proizvodi od belog brašna, kao i manjak vode.
PRIMER JELOVNIKA U BORBI PROTIV CELULITA (5 DANA):
čaša mlake vode s pola limuna
DORUČAK: zobena kaša + prstohvat cimeta + 1 kašičica čia semenki
UŽINA: 1 šaka badema
RUČAK: 130g mesa živine po izboru (npr. pileća prsa) + 40g pirinča + 200g kuvanog povrća po odabiru + 1 kašika bundevinog ulja ili maslinovog ulja
UŽINA: jagode 100g
VEČERA: 80g tunjevine + salata od zelenog lisnatog povrća + 2 kašike maslinovog ulja
čaša mlake vode s pola limuna
DORUČAK: 2 kuvana jaja + integralni tost + 1 kašičica nemasnog sirnog namaza
UŽINA: proteinska pločica
RUČAK: povrtno varivo po izboru
UŽINA: jabuka 100g
VEČERA: 150g oslića (ili druge bele ribe) + 250g kuvanog povrća (brokoli, karfiol, šargarepa) + 1 kašika bundevinog ulja
čaša mlake vode s pola limuna
DORUČAK: zobena kaša + 1 kašičica čia semenki + 1 šaka borovnica
UŽINA: 20g badema
RUČAK: 150g ćurećih prsa + 300g batata (slatki krompir) pečenog bez masnoće + salata matovilac + 1 kašika maslinovog ulja
UŽINA: grejp (komad)
VEČERA: 130g pilećih prsa + 200g kuvanog brokolija + 1 kašika maslinovog ulja
čaša mlake vode s pola limuna
DORUČAK: omlet od 2 jaja + 50g avokada
UŽINA: 20g lešnika
RUČAK: 200g filea lososa + porcija blitve s mladim krompirom + 1 kašika maslinovog ulja
UŽINA: 150g grčkog jogurta
VEČERA: posni sir 200g + 50g jagoda ili borovnica
čaša mlake vode s pola limuna
DORUČAK: smuti: 70g avokada + 3 dl bademovog mleka + 3 šake spanaća + 1 kašičica cimeta
UŽINA: 20g lešnika ili badema
RUČAK: 200g filea tune + mladi krompir kuvan u ljusci + 1 kašika maslinovog ulja
UŽINA: integralni kreker + 1 kašika maslaca od kikirikija
VEČERA: 130g pilećih prsa + sveže povrće po želji + 1 kašika maslinovog ulja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus