Ko ima suviše kiseline u želucu ne bi trebalo da jede kiselu, oštru, masnu i jako soljenu hranu, goveđe i svinjsko meso, suhomesnate proizvode, konzerve.
Dozvoljeno je kuvano kiselo zelje, repa, kiselo voće, sve vrste sirove salate, paprika, sočivo, pasulj, pržen krompir, svež hleb, sveže pecivo, debeli rezanci, uštipci.
Limunada, jabukovača, kiseli voćni sokovi, začini, crna kafa, sladoled, duvan i alkohol zabranjeni su.
Pogledajte i Napitak protiv kiseline u želucu
Doručak: meko kuvano jaje, šolja mleka, kriška starog hleba sa maslacem, slatka marmelada, svež domaći sir.
U 10 sati: žitna bela kafa, kriška starog hleba sa maslacem.
Ručak: supa od povrća ili krompira, belo meso, teletina, perad, jagnjetina ili ribe. Prilog krompir pire, pirinač, malo kuvanog povrća, korenasto povrće, bundeva, mlada salata kuvana: mahune, karfiol; omlet, puding, pečeni kukuruz, kačamak.
Piće: voda ili čaj.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Haber.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus