Hemikalija koja đumbiru daje specifičan intenzivan ukus odlična je u borbi protiv lošeg zadaha, tvrde nemački istraživači sa Tehničkog univerziteta u Minhenu. Dodali su da se ovaj moćni koren može uzimati u obliku čaja ili na neki drugi način, bitno je da se nađe u ustima.
Radi se o gingerolu, sastojku koji ima sposobnost da stimuliše enzim zvani sulfhidril, a koji neutralizuje supstance u usnoj šupljini odgovorne za neugodan zadah. Taj sastojak đumbira pojačava jačinu enzima za 16 puta i to u svega nekoliko sekundi, prenosi Daily Mail.
Spojevi koji sadrže sumpor u hrani mogu biti razlog stvaranja halitoze (medicinski naziv za loš zadah), od koje, po nekim procenama, pati četvrtina ljudi..
Istraživači iz Njemačke proučavali su kako đumbir deluje na ponašanje molekula u slini, a potom su testirali svoju teoriju na volonterima te pratili kako se njihov dah menja, poboljšava.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus