Redovno konzumiranje kukuruza smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara

Ako želite da izbacite nezdrave grickalice, a nedostaje vam zamena za njih, zašto tokom leta ne biste probali sa kuvanim kukuruzom? Ova namirnica nije samo ukusna, nego je i izuzetno zdrava, a pritom niskokalorična.

Nutricionisti je preporučuju kao sastavni deo svakog menija, jer je spisak njenih blagodeti veoma dugačak.

Zbog velikog sadržaja biljnih vlakana, kukuruz je sjajan diuretik, ubrzava metabolizam i snižava holesterol. Dobar je i kod oboljenja želuca, jer ublažava simptome gastritisa i čira, a znatno smanjuje i gorušicu.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/