Kakao nas asocira na čokoladu, ali ova moćna hrana u sebi sadrži mnogo vitamina i minerala.

Sirovi kakao ima gorak ukus, ali je bogat antioksidantimam, vlaknima, magnezijumom, bakrom, fosforom, gvožđem i cinkom. Čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova.

Poreklo

Kakao nastaje iz biljke Kakaovac, to je tropsko drvo koje pripada porodici slezova. U Evropu ga je doneo Kristifor Kolumbo sa svojih moreplovačkih avantura po tek otkrivenoj Americi. Tadašnji narodi su pravili specifično piće od kakaa, slično današnjim likerima.

Doručak

Dodajte kakao u svoj doručak, omiljene pahuljice ili umesto kafe popijte ovaj zdrav napitak.

Kakao u svom izbornom obliku nema dodatne šećere tako da je ujutru posebno pogodan za jelo jer neće povećati nivo šećera u krvi za razliku od mnogih slatkih žitarica i drugih namirnica koje ujutru konzumiramo.

Obratite pažnju na to da kakao ne sadrži dodate šećere kako bi bio najzdarvija opcija za vas.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Magazin novosti