Primenom u kulinarstvu se ne završavaju namene maslinovog ulja. Pogledajte sedam, ne baš uobičajenih, namena maslinovog ulja.

1. Poliranje nameštaja. Maslinovo ulje je odlično sredstvo za poliranje nameštaja ili drugih predmeta od drveta. Pomešajte malo maslinovog ulja sa sokom od limuna i utrljajte krpom na drvene površine.

2. Otklanjane farbe. Verovali ili ne, maslinovim uljem možete ukloniti farbu sa kože. Ako ste se isprljali dok ste farbali nameštaj ili stolariju, dovljno je da maslinovim uljem istrljate mrlju, sačekate nekoliko minuta, a onda isperete vodom i sapunom.

3. Vrata ili fioke koje škripe. Verovatno nema zvuka tako neprijatnog kao vrata ili fioke koji škripe. Maslinovo ulje vam i tu može pomoći, samo nauljite šarke na vratima ili klizače na fioci. Takođe, maslinovim uljem možete da podmažete i lanac na biciklu.

4. Za osveženje kože. Maslinovo ulje je odlično sredstvo za osveženje i vraćanje sjaja predmetima od kože. Stavite 1/4 šolje maslinovog ulja u bocu sa raspršivačem, nanesite na kožne predmete i istrljajte ih. Predmeti od kože će izgledati kao novi.

5. Za skidanje šminke. Za skidanje šminke sa lica vam nije potrebno mnogo kozmetičkih preparata, dobro će poslužiti i maslinovo ulje. Ovo ulje je manje abrazivno od sredstava koji se koriste za skidanje šminke. Maslinovo ulje uglavnom koriste žene koje imaju alergiju na uobičajene kozmetičke preparate.

6. Regenerator za kosu. Samo jedna kašičica maslinovog ulja može učiniti vašu kosu zdravom i lepom. Nanesite ulje na kosu, umasirajte  i ostavite tako 20 minuta. Uradite ove tretmane jednom nedeljno.

7. Piling za telo. Mešavina maslinovog ulja i šećera je prirodno sredstvo za piling kože. Ali vodite računa da ne trljate previše jako i ne oštetite kožu. Takođe, nakon pilinga i ispiranje, nanesite kremu na kožu.