U ovom sladoledu ima vitamina C u izobilju, tu je i đumbir čija protivupalna svojstva pomažu kod visoke temperature i bolnih zglobova, tekući pektin koji pomaže kod upale grla, a tu su još i med i ljute papričice.

Pogledajte i  Napravite domaći sladoled od samo jednog sastojka

Sastojci:

2 čaše soka od pomorandže

1/3 čaše soka limuna

2/3 čaše smeđeg šećera

1/3 čaše meda

1 kašika mlevenog đumbira

ljuta paprika (na vrh noža)

2 kašike viskija

2 kašike tekućeg pektina (voćni šećer)

Priprema:

Sastojke osim pektina, viskija i paprike dobro izmešajte i prokuvajte, nakon što proključa dodajte ostalo i neka vri otprilike minut. Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u zamrzivač da očvrsne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa