Dve decenije ispitivanja na 50.000 ispitanika pokazuje da muškarci koji konzumiraju najveće količine kafe imaju prosečno 60 % manji rizik za agresivne tumore prostate u odnosu na one koji uopšte ne piju taj napitak.
To se objašnjava uticajem kafe na proces razlaganja šećera u organizmu i nivo polnih hormona, koji su povezani sa rakom prostate.
Naime, kafa ima mnoge biološki aktivne sastojke, minerale i antioksidanse, koji ograničavaju oštecenja koja nastaju otpuštanjem energije u ćelijama.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus