Vodu sobne temperature ulijte u teglu ili veću šolju pa dodajte čaj (čaj u listićima najbolje je staviti u "jaje" za kuvanje čaja kako posle ne bi morali da proceđujete). Teglu ili šolju poklopite pa ostavite u frižideru 6 do 12 sati. Uklonite filter-vrećice ili listiće čaja pa zasladite po ukusu i, ako želite, umešajte limunov sok ili neki drugi dodatak.
Deo vode (na primer četvrtinu) možete da zamenite voćnim sokom pa čaj ostavite da odstoji u toj mešavini. I začine i sveže začinsko bilje možete dodati pre ostavljanja u frižider pa će njihov ukus biti intenzivniji.
Izvor: Sensa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus