Osvežavajući, lagani desert poreklom je iz Sicilije, a popularnost je stekao širom sveta. Dinja podstiče prirodnu preplanulost, sadrži vitamin C i ima malo kalorija, pa što pre isprobaj ovaj smrznuti desert!
Potrebno je:
2 šoljice dinje (mesnati deo)
pola šoljice soka od jabuke
30 ml soka od limete
pola šoljice borovnice
pola šoljice maline
menta
Pročitajte i: Limeta je čarobnica zdravlja, evo koje bolesti leči
Priprema:
U blenderu ili štapnim mikserom usitniti dinju sa sokom od jabuke i limete do pirea. Dobijenu smesu uliti u staklenu ili metalnu posudu dimenzija 20 x 30 cm. Posudu smestiti na ravnu podlogu u zamrzivaču, mešajući sadržaj otprilike svakih 30 min viljuškom. Pri tome je potrebno zamrznuti sadržaj s ruba posude pomešati sa onim u sredini posude.
Postupak se ponavlja dok celokupan sadržaj postane jednako čvrst ali ne zamrznut, oko 3-4 sata. Ukloniti posudu iz zamrzivača te metalnom špatulom ili velikom kašikom razbiti sadržaj na sitne komadiće, prebaciti u zračno nepropusnu plastičnu posudu i staviti u zamrzivač na minimalno još jedan sat. Izvaditi iz zamrzivača 20 min pre serviranja da sadržaj omekša. Pomoću veće kašike ili viljuške za sladoled servirati u posude, posuti borovnicama i malinama i ukrasiti listićima mente.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: gastro.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus