Osvežavajući, lagani desert poreklom je iz Sicilije, a popularnost je stekao širom sveta. Dinja podstiče prirodnu preplanulost, sadrži vitamin C i ima malo kalorija, pa što pre isprobaj ovaj smrznuti desert!

Potrebno je:

2 šoljice dinje (mesnati deo)

pola šoljice soka od jabuke 

30 ml soka od limete

pola šoljice borovnice

pola šoljice maline

menta

Pročitajte i: Limeta je čarobnica zdravlja, evo koje bolesti leči

Priprema:

U blenderu ili štapnim mikserom usitniti dinju sa sokom od jabuke i limete do pirea. Dobijenu smesu uliti u staklenu ili metalnu posudu dimenzija 20 x 30 cm. Posudu smestiti na ravnu podlogu u zamrzivaču, mešajući sadržaj otprilike svakih 30 min viljuškom. Pri tome je potrebno zamrznuti sadržaj s ruba posude pomešati sa onim u sredini posude.

Postupak se ponavlja dok celokupan sadržaj postane jednako čvrst ali ne zamrznut, oko 3-4 sata. Ukloniti posudu iz zamrzivača te metalnom špatulom ili velikom kašikom razbiti sadržaj na sitne komadiće, prebaciti u zračno nepropusnu plastičnu posudu i staviti u zamrzivač na minimalno još jedan sat. Izvaditi iz zamrzivača 20 min pre serviranja da sadržaj omekša. Pomoću veće kašike ili viljuške za sladoled servirati u posude, posuti borovnicama i malinama i ukrasiti listićima mente.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.hr