Kombinacija mekog biskvita od jaja, vanila krema i slatke pavlake, a svemu smo dodali breskve da dobijemo osvežavajući ukus leta. Za ovaj rolat može da se koristi bilo koje voće.
Kora:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 5 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo od 10 g
Fil:
- 300 ml mleka
- 1 puding od 40 g od vanile
- 1 kašika kristal šećera
- 200 ml slatke pavlake
- količina bresaka po izboru, najmanje dve sočne
Priprema:
Ulupati belanca da zapene pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka pena. Zatim dodati žumanca pa ulje i opet umutiti.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti.
Istresti u obložen veliki pleh od rerne i staviti da se peče u rernu koja vam se zagrevala dok ste mutili sastojke na 200 stepeni.
Peći oko 15 minuta ili dok blago ne porumeni odgore.
Izvaditi i zajedno sa papirom urolati i ostaviti da se hladi.
Puding i šećer razmutiti sa 100 ml mleka a ostatak staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku pa ohladjen puding malo mikserom umutiti i dodati mu 2 pune kašike slatke pavlake i sve opet umutiti.
Gustinu procenite sami, možda će trebati da se doda još jedna kašika slatke pavlake.
Odmotati koru, naneti ceo fil od pudinga, pa preko poslagati iseckane breskve i na kraju sve premazati ostatkom slatke pavlake. Uviti rolat i ostaviti na hladno da dostoji.
Dekoracija po izboru.
Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: brzikolaci.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom