Kad dođu dani praznika cela porodica je često na okupu. U tim momentima je dobro imati pripremljenu neku ukusnu poslasticu koju ćete poslužiti svojim gostima i ukućanima.
Ova torta je odličan izbor, jer svojim kremastim ukusnom mami na još jedan zalogaj.
Potrebno je:
- 200 g maslaca
- 200 g oraha
- 200 g brašna
- 100 g šećera
Prvi fil:
- 500 ml mleka
- 1 puding od čokolade
- 3 kašike šećera
- 3 kašike kakaoa
Drugi fil:
- 300 g neslanog krem sira
- 400 ml slatke pavlake
- 110 g šećera u prahu
- 50 ml jake kafe
- 300 ml mleka
Dekoracija:
- listići badema
- kakao
Priprema:
Umutite omekšali margarin, šećer, orahe i brašno, testo utapkajte u pleh i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, pa ostavite da se hladi.
Skuvajte puding od čokolade i dodajte kakao.
Umutite krem sir sa pavlakom i šećerom u prahu, pa sipaje kafu. Dobro ohlađenu smesu s pudingom sipajte preko kore. Preko toga sipajte fil sa sirom i pavlakom, pa stavite u frižider da se stegne. Tortu ukrasite svežim voćem i prepečenim listićima badema.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus