Kad dođu dani praznika cela porodica je često na okupu. U tim momentima je dobro imati pripremljenu neku ukusnu poslasticu koju ćete poslužiti svojim gostima i ukućanima.
Ova torta je odličan izbor, jer svojim kremastim ukusnom mami na još jedan zalogaj.
Potrebno je:
- 200 g maslaca
- 200 g oraha
- 200 g brašna
- 100 g šećera
Prvi fil:
- 500 ml mleka
- 1 puding od čokolade
- 3 kašike šećera
- 3 kašike kakaoa
Drugi fil:
- 300 g neslanog krem sira
- 400 ml slatke pavlake
- 110 g šećera u prahu
- 50 ml jake kafe
- 300 ml mleka
Dekoracija:
- listići badema
- kakao
Priprema:
Umutite omekšali margarin, šećer, orahe i brašno, testo utapkajte u pleh i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, pa ostavite da se hladi.
Skuvajte puding od čokolade i dodajte kakao.
Umutite krem sir sa pavlakom i šećerom u prahu, pa sipaje kafu. Dobro ohlađenu smesu s pudingom sipajte preko kore. Preko toga sipajte fil sa sirom i pavlakom, pa stavite u frižider da se stegne. Tortu ukrasite svežim voćem i prepečenim listićima badema.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom