Kad dođu dani praznika cela porodica je često na okupu. U tim momentima je dobro imati pripremljenu neku ukusnu poslasticu koju ćete poslužiti svojim gostima i ukućanima.

Ova torta je odličan izbor, jer svojim kremastim ukusnom mami na još jedan zalogaj.

Potrebno je: 

  • 200 g maslaca
  • 200 g oraha
  • 200 g brašna
  • 100 g šećera

Prvi fil:

  • 500 ml mleka
  • 1 puding od čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike kakaoa

Drugi fil:

  • 300 g neslanog krem sira
  • 400 ml slatke pavlake
  • 110 g šećera u prahu
  • 50 ml jake kafe
  • 300 ml mleka

Dekoracija:

  • listići badema
  • kakao

Priprema: 

Umutite omekšali margarin, šećer, orahe i brašno, testo utapkajte u pleh i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, pa ostavite da se hladi.

Skuvajte puding od čokolade i dodajte kakao.

Umutite krem sir sa pavlakom i šećerom u prahu, pa sipaje kafu. Dobro ohlađenu smesu s pudingom sipajte preko kore. Preko toga sipajte fil sa sirom i pavlakom, pa stavite u frižider da se stegne. Tortu ukrasite svežim voćem i prepečenim listićima badema.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs