Savršen spoj kremastih najukusnijih sastojaka.
Kora:
- 150 g lešnika
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
Fil:
- 6 žumanaca
- 100 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 2 kašike brašna
- 1 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
Još:
- 200 g nutele
- 150 g petit keksa
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 šlag
Priprema:
Kora: Ulupati belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i na kraju brašno. Mutiti najmanjom brzinom miksera. Kalup namazati maslacem, rasporediti mrvljene lešnike i na njih rasporediti sneg od belanaca. Peći 10 minuta na 180 stepeni. Ohladiti. Ohlađenu koru prevrnuti tako da lešnici budu odozgo. Skinuti papir i vratiti obruč od kalupa. Ispecite dve kore.
Krem: Ukuvati 8 dcl mleka sa vanilin šećerom. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati 2 pudinga, 2 kašike brašna i 2 dcl mleka. To ukuvati u vrelo mleko kao puding. Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica.
*Margarin umutiti dobro sa šećerim u prahu, pa dodati u skroz hladan fil.
*Čokoladu otopiti na pari, malo ohladiti pa dodati u polovinu fila. Druga polovina ostaje žuta.
Nutelu malo zagrejati pa je premazati preko lešnika. Keks izlomiti i pređati po nuteli. Preko keksa staviti žuti fil, pa čokoladu. Ostaviti tortu preko noći u frižideru. Sutradan skunuti kalup i namazati šlag.
Ukrasite po želji.
Izvor: stvarukusa.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu