Savršen spoj kremastih najukusnijih sastojaka.

Kora:

  • 150 g lešnika
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna

Fil:

  • 6 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 1 l mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g margarina
  • 100 g šećera u prahu

Još: 

  • 200 g nutele
  • 150 g petit keksa
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 šlag

Priprema:

Kora: Ulupati belanca u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i na kraju brašno. Mutiti najmanjom brzinom miksera. Kalup namazati maslacem, rasporediti mrvljene lešnike i na njih rasporediti sneg od belanaca. Peći 10 minuta na 180 stepeni. Ohladiti. Ohlađenu koru prevrnuti tako da lešnici budu odozgo. Skinuti papir i vratiti obruč od kalupa. Ispecite dve kore.

Krem: Ukuvati 8 dcl mleka sa vanilin šećerom. Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati 2 pudinga, 2 kašike brašna i 2 dcl mleka. To ukuvati u vrelo mleko kao puding. Ohladiti uz povremeno mešanje da se ne uhvati korica.

*Margarin umutiti dobro sa šećerim u prahu, pa dodati u skroz hladan fil.

*Čokoladu otopiti na pari, malo ohladiti pa dodati u polovinu fila. Druga polovina ostaje žuta.

Nutelu malo zagrejati pa je premazati preko lešnika. Keks izlomiti i pređati po nuteli. Preko keksa staviti žuti fil, pa čokoladu. Ostaviti tortu preko noći u frižideru. Sutradan skunuti kalup i namazati šlag.

Ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs