Tradicionalni kolač po super jednostavnom receptu.
Za gurabije je potrebno:
310 grama dobre čiste masti od sala
1 celo jaje i 1 žumance
1 velika vinska čaša sitnog šećera
¼ kilograma pravog meda
brašna malo manje od 1 kilograma, 800- 850 grama
Priprema:
Umutiti mast da bude bela kao pena: tada joj dodati šećer, med, jaja, sve dobro umešati, zatim dodati brašno i mesiti varjačom dok se brašno ne zgusne. Od gotovog testa napraviti na dasci valjke, seći ih na podjednake komade, svaki komad valjati između dlanova da se načini loptica, spljoštiti je malo dlanom, utisnuti palac u gornju površinu. Ispeći da lepo zarumene. Posle dva-tri dana tek su dobre za jelo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: njamfood.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus