Tradicionalni kolač po super jednostavnom receptu.
Za gurabije je potrebno:
310 grama dobre čiste masti od sala
1 celo jaje i 1 žumance
1 velika vinska čaša sitnog šećera
¼ kilograma pravog meda
brašna malo manje od 1 kilograma, 800- 850 grama
Priprema:
Umutiti mast da bude bela kao pena: tada joj dodati šećer, med, jaja, sve dobro umešati, zatim dodati brašno i mesiti varjačom dok se brašno ne zgusne. Od gotovog testa napraviti na dasci valjke, seći ih na podjednake komade, svaki komad valjati između dlanova da se načini loptica, spljoštiti je malo dlanom, utisnuti palac u gornju površinu. Ispeći da lepo zarumene. Posle dva-tri dana tek su dobre za jelo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: njamfood.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem