Ako ne znate koji bi slatkiš mogli da napravite možete da probate ovaj izvrsni desert koji se brzo pravi.
Nutela i keks savršen su spoj koji volimo svi. Upravo zbog toga morate probati ovaj superbrzi, kremasti kolač. Za pripremu ove poslastice vam ne treba iskustvo u izradi kolača, već samo malo dobre volje.
Sastojci za fil:
- 3 šolje slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašike cimeta
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 1/2 šolje nutele (ili nekog sličnog čokoladnog namaza)
Sastojci za koru:
- 150 g prhkih keksa s maslacem
- 100 g maslaca
- 1 kašika kakaa
Priprema:
1. Sameljite ili usitnite keks, pomešajte ih s otopljenim maslacem i kakaom. Nakon toga smesu dobro utisnite u kalup i pecite 10 minuta na 170 stepeni.
2. Mikserom umutite slatku pavlaku dok se malo ne stvrdne, zatim dodajte šećer, vanilu i cimet te opet sve dobro izmiksajte dok ne dobijete čvrstu smesu. Zatim u nju dodajte nutelu, pa je varjačom polako i lagano pomešajte sa slatkom pavlakom.
3. Smesu nutele i pavlake ulijte u kalup s keksima. Kalup prekrijte folijom i ostavite kolač da se stvrdne preko noći.
Savet: Želite li kolaču dati malo svežine, možete mu dodati maline, jagode ili borovnice koje jednostavno pre serviranja poslažete na vrh kolača.
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak