Ako ne znate koji bi slatkiš mogli da napravite možete da probate ovaj izvrsni desert koji se brzo pravi.
Nutela i keks savršen su spoj koji volimo svi. Upravo zbog toga morate probati ovaj superbrzi, kremasti kolač. Za pripremu ove poslastice vam ne treba iskustvo u izradi kolača, već samo malo dobre volje.
Sastojci za fil:
- 3 šolje slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- 1/2 kašike cimeta
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 1/2 šolje nutele (ili nekog sličnog čokoladnog namaza)
Sastojci za koru:
- 150 g prhkih keksa s maslacem
- 100 g maslaca
- 1 kašika kakaa
Priprema:
1. Sameljite ili usitnite keks, pomešajte ih s otopljenim maslacem i kakaom. Nakon toga smesu dobro utisnite u kalup i pecite 10 minuta na 170 stepeni.
2. Mikserom umutite slatku pavlaku dok se malo ne stvrdne, zatim dodajte šećer, vanilu i cimet te opet sve dobro izmiksajte dok ne dobijete čvrstu smesu. Zatim u nju dodajte nutelu, pa je varjačom polako i lagano pomešajte sa slatkom pavlakom.
3. Smesu nutele i pavlake ulijte u kalup s keksima. Kalup prekrijte folijom i ostavite kolač da se stvrdne preko noći.
Savet: Želite li kolaču dati malo svežine, možete mu dodati maline, jagode ili borovnice koje jednostavno pre serviranja poslažete na vrh kolača.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus