Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Super brza Viktorija biskvit torta: Preukusni slatkiš bez muke!

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Super brza Viktorija biskvit torta: Preukusni slatkiš bez muke!

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ova kraljica među slatkišima, Viktorija biskvit torta, je toliko jednostavna i brza da Englezi lude za njom, a neodoljivo je ukusna.

Sastojci za biskvit:

250 grama maslaca

250 grama šećera

5 jaja

1kašika ekstrakta vanile

250 grama brašna

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

Sastojci za nadev od malina:

700 grama malina

500 grama šećera

sok jednog limuna

500 ml slatke pavlake

4 kašike šećera u prahu

Priprema:

Umutite maslac i šećer za biskvit, dodajte prstohvat soli pa miksajte dok ne dobijete nešto svetliju, kremastu teksturu. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro izmiksajte. Dodajte ekstrakt vanile, miksajte još kratko, pa umešajte špatulicom. Dobijenu smesu rasporedite na dva manja kalupa (20 cm) koja ste najpre obložili papirom za pečenje. Pecite na 190 stepeni oko 25 minuta do pola sata. Izvadite ga iz rerne kada se digne na sredini, pa dobro ohladite.

Za pripremu namaza u posudu stavite 500 grama očišćenih malina, dodajte šećer i limunov sok. Stavite na laganu vatru i kuvajte dok se šećer ne otopi. Tada pojačajte vatru i kuvajte još pet minuta uz stalno mešanje kako biste dobili konzistenciju džema. Možete da ostavite i komadiće i koštice, a džem pre upotrebe možete i ocediti kroz sito. Slatku pavlaku stavite u čvrsti krem. Na dno stavite jedan biskvit, te ga premažite džemom od malina. Na džem nanesite i slatki pavlaku. Preklopite drugim biskvitom, pospite šećerom u prahu i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: gastro.24sata.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti