Torta od sladoleda i keksa letnji je desert koji ćete obožavati.
Sastojci:
250 g prhkih keksa
3 kašike rastopljenog maslaca
1.5 litra blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)
200 g bobičastog voća po izboru
Priprema:
U blender stavite 10 komada keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i mešajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smesu. Keks možete smrviti i oklagijom.
Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje veličine oko 22 cm sa dnom koje se može skinuti. Dnom merne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru posložite osam celih keksa.
Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Potom po sladoledu rasporedite voće. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati, odnosno dok ne postane čvrsta.
Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po spoljašnjem rubu lima prođite krpom ili sunđerom namočenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje, pa isecite.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom