Spoju čokolade i citrusa u desertu teško je odoleti, pogotovo kada je taj citrus mirisna pomorandža.
Sastojci:
150 g tamne čokolade
50 g mlečne čokolade
30 ml slatke pavlake
1 kašika maslaca
liker od pomorandže
1/2 pomorandže
Priprema:
Čokoladu izlomite na komadiće, dodajte maslac, slatku pavlaku i sve kuvajte na laganoj vatri. Polako mešajte dok se čokolada ne otopi. Dodajte narendanu pomorandžinu koru i liker od pomorandže. Sve dobro promešajte i napunite kalupe za praline. Ostavite u frižideru oko dva sata da se ohlade.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus