Ovi kolačići su jednostavni za pripremu, a ukus i miris su im fantastični.
Sastojci:
125 g glatkog brašna
1 kašičica cimeta
na vrh kašičice muškatnog oraščića
pola praška za pecivo
prstohvat soli
115 g omekšalog maslaca
50 g tamnog šećera
60 g meda
1 jaje
kašičica ekstrakta od vanile
100-120 g narendanih jabuka (malo veća jabuka ili 2 manje)
70-80 g zobenih pahuljica
Priprema:
Suve sastojke pomešajte (brašno, cimet, oraščići, prašak za pecivo i so). Maslac sobne temperature mutite sa šećerom i medom minut, pa ubacite jaje i vanilu i nastavite da mutite još minut. Dodajte suve sastojke i sjednite mikserom. Na kraju špatulom lagano dodajte narendane jabuke, a nakon toga i zobene pahuljice. Bilo bi dobro da smesa odmori u frižideru pola sata, ali ako nemate vremena biće odlični i bez stajanja u frižideru. Upalite pećnicu na 175°C i obložite jedan pleh pek papirom. Kašičicom uzimajte komadiće testa, veličine oraha i slažite na pleh. Pecite 15-20 min, dok ne dobiju lepu smeđe zlatnu boju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus