Ovi kolačići su jednostavni za pripremu, a ukus i miris su im fantastični.
Sastojci:
125 g glatkog brašna
1 kašičica cimeta
na vrh kašičice muškatnog oraščića
pola praška za pecivo
prstohvat soli
115 g omekšalog maslaca
50 g tamnog šećera
60 g meda
1 jaje
kašičica ekstrakta od vanile
100-120 g narendanih jabuka (malo veća jabuka ili 2 manje)
70-80 g zobenih pahuljica
Priprema:
Suve sastojke pomešajte (brašno, cimet, oraščići, prašak za pecivo i so). Maslac sobne temperature mutite sa šećerom i medom minut, pa ubacite jaje i vanilu i nastavite da mutite još minut. Dodajte suve sastojke i sjednite mikserom. Na kraju špatulom lagano dodajte narendane jabuke, a nakon toga i zobene pahuljice. Bilo bi dobro da smesa odmori u frižideru pola sata, ali ako nemate vremena biće odlični i bez stajanja u frižideru. Upalite pećnicu na 175°C i obložite jedan pleh pek papirom. Kašičicom uzimajte komadiće testa, veličine oraha i slažite na pleh. Pecite 15-20 min, dok ne dobiju lepu smeđe zlatnu boju.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno