Ovi kolačići su jednostavni za pripremu, a ukus i miris su im fantastični.

Sastojci:

125 g glatkog brašna

1 kašičica cimeta

na vrh kašičice muškatnog oraščića

pola praška za pecivo

prstohvat soli

115 g omekšalog maslaca

50 g tamnog šećera

60 g meda

1 jaje

kašičica ekstrakta od vanile

100-120 g narendanih jabuka (malo veća jabuka ili 2 manje)

70-80 g zobenih pahuljica

Priprema:

Suve sastojke pomešajte (brašno, cimet, oraščići, prašak za pecivo i so). Maslac sobne temperature mutite sa šećerom i medom minut, pa ubacite jaje i vanilu i nastavite da mutite još minut. Dodajte suve sastojke i sjednite mikserom. Na kraju špatulom lagano dodajte narendane jabuke, a nakon toga i zobene pahuljice. Bilo bi dobro da smesa odmori u frižideru pola sata, ali ako nemate vremena biće odlični i bez stajanja u frižideru. Upalite pećnicu na 175°C i obložite jedan pleh pek papirom. Kašičicom uzimajte komadiće testa, veličine oraha i slažite na pleh. Pecite 15-20 min, dok ne dobiju lepu smeđe zlatnu  boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr