Ako volite malo da eksperimentišete sa hranom ovo je idealni recept za vas.
Sastojci:
Testo:
1 limenka (4dl) tamnog piva (po mogućnosti Ginis)
125 g maslaca
3/4 šoljice kakao praha
2 šoljice smeđeg šećera
3/4 šoljice kisele pavlake
2 jaja
1 kašika ekstrakta vanile
2 šoljice brašna (integralno)
2,5 kašike (13g) praška za pecivo
Glazura:
250 g mlečnog namaza
1 šoljica šećera u prahu
1/3 šoljice slatke pavlake
Priprema:
Pivo s naseckanim komadićima maslaca zagrejte na vatri dok se maslac ne otopi. Umešajte kakao prah i šećer. Umutite kiselu pavlaku, jaja i ekstrakt vanile, pa pomešajte sa drugom smesom. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve skupa dobro promešajte. Ulijte smesu u kalup za mafine u koji ste prethodno položili papirnate čašice i pecite na 180°C 25 minuta.
Za glazuru: Izmiksajte mlečni namaz dok ne postane gladak, zatim dodajte šećer i slatku pavlaku i sve zajedno izmiksajte. Nakon što se mafini ispeku, ostavite ih 10 minuta u kalupima, a zatim izvadite i pustite da se ohlade. Nakon toga nanesite glazuru.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom