Ako volite malo da eksperimentišete sa hranom ovo je idealni recept za vas.

Sastojci:

Testo:

1 limenka (4dl) tamnog piva (po mogućnosti Ginis)

125 g maslaca

3/4 šoljice kakao praha

2 šoljice smeđeg šećera

3/4 šoljice kisele pavlake

2 jaja

1 kašika ekstrakta vanile

2 šoljice brašna (integralno)

2,5 kašike (13g) praška za pecivo

Glazura:

250 g mlečnog namaza

1 šoljica šećera u prahu

1/3 šoljice slatke pavlake

Priprema:

Pivo s naseckanim komadićima maslaca zagrejte na vatri dok se maslac ne otopi. Umešajte kakao prah i šećer. Umutite kiselu pavlaku, jaja i ekstrakt vanile, pa pomešajte sa drugom smesom. Dodajte brašno i prašak za pecivo i sve skupa dobro promešajte. Ulijte smesu u kalup za mafine u koji ste prethodno položili papirnate čašice i pecite na 180°C 25 minuta.

Za glazuru: Izmiksajte mlečni namaz dok ne postane gladak, zatim dodajte šećer i slatku pavlaku i sve zajedno izmiksajte. Nakon što se mafini ispeku, ostavite ih 10 minuta u kalupima, a zatim izvadite i pustite da se ohlade. Nakon toga nanesite glazuru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs