Glavni sastojak kremastih poslastica sada lako možete napraviti i kod kuće. Evo recepta za domaće piškote.

Sastojci:

4 jajeta

150 g šećera

110 brašna

pola kašičice praška za pecivo

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.

2. Razdvojte belanca i žumanca. U posudi umutite šam od belanaca, a zatim postepeno dodajte 2 kašike šećera. U drugoj posudi izmešajte žumanca sa ostatkom šećera. Mešajte dok ne postane gusto i blede boje.

3. Prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte polovinu šama od belanaca mešavini sa žumancima, a zatim umešajte i brašno. Na kraju dodajte preostala belanca i polako sve promešajte.

4. Smesu sipajte u špric za filovanje i nanesite željeni oblik na papir za pečenje. Keks pecite oko 8 minuta.

SAVET: U smesu možete dodati i malo estrakta vanile, a nakon pečenja keks po želji pospite šećerom. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs