Glavni sastojak kremastih poslastica sada lako možete napraviti i kod kuće. Evo recepta za domaće piškote.
Sastojci:
4 jajeta
150 g šećera
110 brašna
pola kašičice praška za pecivo
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.
2. Razdvojte belanca i žumanca. U posudi umutite šam od belanaca, a zatim postepeno dodajte 2 kašike šećera. U drugoj posudi izmešajte žumanca sa ostatkom šećera. Mešajte dok ne postane gusto i blede boje.
3. Prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte polovinu šama od belanaca mešavini sa žumancima, a zatim umešajte i brašno. Na kraju dodajte preostala belanca i polako sve promešajte.
4. Smesu sipajte u špric za filovanje i nanesite željeni oblik na papir za pečenje. Keks pecite oko 8 minuta.
SAVET: U smesu možete dodati i malo estrakta vanile, a nakon pečenja keks po želji pospite šećerom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno