Omiljena dečija poslastica dobila je drugačiji ukus koji će vam se još više svideti.
Sastojci:
400 g pirinča
1 l mleka od soje
11 kašika šećera
štapić cimeta
300 g kajsija
4 jajeta
4 kašike šećera u prahu
Priprema:
1.Kuvati pirinač s mlekom i 3 kašike šećera oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Tokom kuvanja dodati štapić cimeta, pa ga izvaditi na kraju.
2. Kajsije očistiti i iseći na kriškice. Ukuvati sirup od 5 kašika šećera sa 300 ml vode. Dodati voće u sirup i kuvati ga 5 minuta. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
3. Umutiti jaja s 3 kašike šećera i umešati ih pažljivo u sutlijaš. Ređati u slojevima pirinač i kompot od kajsija u manjim posudama za pečenje, pa peći oko 30 minuta u rerni. Posuti šećerom u prahu i vratiti u rernu na kratko da se karamelizuje.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem