Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Kremasta poslastica iz rerne: Zapečen sutlijaš

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Kremasta poslastica iz rerne: Zapečen sutlijaš

Izvor: Foto: Shutterstock

Omiljena dečija poslastica dobila je drugačiji ukus koji će vam se još više svideti.

Sastojci:

400 g pirinča

1 l mleka od soje

11 kašika šećera

štapić cimeta

300 g kajsija

4 jajeta

4 kašike šećera u prahu

Priprema:

1.Kuvati pirinač s mlekom i 3 kašike šećera oko 20 minuta, uz povremeno mešanje. Tokom kuvanja dodati štapić cimeta, pa ga izvaditi na kraju.

2. Kajsije očistiti i iseći na kriškice. Ukuvati sirup od 5 kašika šećera sa 300 ml vode. Dodati voće u sirup i kuvati ga 5 minuta. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

3. Umutiti jaja s 3 kašike šećera i umešati ih pažljivo u sutlijaš. Ređati u slojevima pirinač i kompot od kajsija u manjim posudama za pečenje, pa peći oko 30 minuta u rerni. Posuti šećerom u prahu i vratiti u rernu na kratko da se karamelizuje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti