Jednostavan desert koji ne zahteva da provedete puno vremena u kuhinji.
Sastojci:
- 2 šolje omekšalog putera
- 1 kugla omekšalog sladoleda od vanile
- 4 šolje univerzalnog brašna
- 2 kašike šećera
- 340 g džema od kajsije i/ili kupine
- 1 do 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Izmiksujte puter i sladoled dok se dobro ne sjedine. Dodajte brašno i šećer, pa opet dobro promešajte. Podelite testo na 4 dela, poklopite i stavite u frižider, oko 2 sata. Zagrejati rernu na 200°C. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte jedan deo testa i isecite male kvadrate. U sredinu svakog kvadrata stavite kašičicu džema. Prekrijte 2 suprotna ugla testa preko punjenja i čvrsto stegnite. Ponovite sa preostalim testom i nadevom. Stavite na pek papir i pecite dok ne porumene nekih 10-15 min. Ohladite 1 minut pre nego što izvadite iz pleha. Po želji pospite šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus