Za pripremu ovog kolača ne treba vam mnogo ni vremena ni truda.

Potrebno je:

3 jajeta

20 g kvasca

100 g šečera

100 g maslaca

350 -400 g brašna

korica limuna i narandže

100 g suvog grožđa

malo ruma

1 vanilin šećer

Priprema:

U mikser staviti prvo omekšan maslac sa šećerom pa dobro umutiti, dodati jaja, koricu limuna i narandže, malo ruma, vanilin šećer, brašno i rastopljen kvasac i na kraju suvo grožđe.

Dobro sve izraditi i ostaviti testo na sobnoj temperaturi oko sat vremena.

Istresti na podmazan sto i masnim rukama malo obraditi rukama i staviti u okrugli pleh i opet ostaviti oko 30 min da odmori. Peći na 200 stepeni oko sat vremena. Kad se dobro ohladi seći..

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kodbakeugostima