Za pripremu ovog kolača ne treba vam mnogo ni vremena ni truda.
Potrebno je:
3 jajeta
20 g kvasca
100 g šečera
100 g maslaca
350 -400 g brašna
korica limuna i narandže
100 g suvog grožđa
malo ruma
1 vanilin šećer
Priprema:
U mikser staviti prvo omekšan maslac sa šećerom pa dobro umutiti, dodati jaja, koricu limuna i narandže, malo ruma, vanilin šećer, brašno i rastopljen kvasac i na kraju suvo grožđe.
Dobro sve izraditi i ostaviti testo na sobnoj temperaturi oko sat vremena.
Istresti na podmazan sto i masnim rukama malo obraditi rukama i staviti u okrugli pleh i opet ostaviti oko 30 min da odmori. Peći na 200 stepeni oko sat vremena. Kad se dobro ohladi seći..
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kodbakeugostima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom