Ovaj desert nije teško napraviti. Jednostavno pomešate sve sastojke i stavite u zamrzivač. Zanimljivi sastojci čine da ova torta ima nezaboravan ukus.
Sastojci:
- 300 ml neutralne pavlake
- 30 g crne čokolade (najmanje 70% kakaoa)
- 1 kašika likera od kafe i/ili ruma
- 8 puslica
Za sos od čokolade:
- 250 ml neutralne pavlake
- 125 g crne čokolade (najmanje 70% kakaoa), sitno seckane
- 2 kašike likera od kafe i/ili ruma
- 250 g malina ili sitnijih jagoda
Priprema:
Tepsiju za veknu obložite providnom folijom, ali vodite računa da vam ostane i da prekrijete tortu posle. Pavlaku istucite dok ne postane gusta, ali mekana. Čokoladu iseckajte na sitno, pa ih pomešajte sa pavlakom i likerom. Izdrobite puslice. U tepsiju za veknu sipajte smesu sa pavlakom i čokoladom i izdrobljene puslice. Pritiskajte lopaticom da lepo sabijete celu smesu. Zatim providnom folijom lepo pritisnite i oblepite. Uzmite još providne folije i oblepite tepsiju još jednom. Ostavite u zamrzivaču preko noći.
Otprilike sat vremena pre posluživanja napravite sos od čokolade. Sipajte pavlaku u šerpu i dodajte sitne komadiće čokolade. Neka se krčka na laganoj vatri dok vi sve vreme mešate. Kada se čokolada otopi sklonite sa vatre. Dodajte liker, pa umutite ponovo da se sastojci sjedine. Sipajte u bokal mešajući svako malo da bi se što pre ohladilo. Ako smatrate da se sos previše zgusnuo, stavite bokal u posudu sa toplom vodom nekoliko minuta, često mešajući.
Da biste poslužili ovu tortu odmotajte prvi sloj folije, a uz pomoć drugog izvucite tortu iz tepsije. Stavite na dasku, secite oštrim nožem koji ste umočili u vruću vodu između svakog parčeta. Sipajte čokoladni sos preko svakog parčeta i stavite malo malina ili jagoda pored svakog tanjira.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus