Ako vam dođu iznenadni gosti ovaj keks je odlično rešenje.
Sastojci:
- ½ šolje šećera
- ¾ šolje braon šećera
- 1 kašičica soli
- ½ šolje istopljenog putera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 ¼ šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 g tamne čokolade
- 120 g mlečne čokolade
Priprema:
U posudi ručnom mutilicom promešajte beli šećer, smeđi šećer, so, puter. Zatim dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa opet umutite. Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa špatulom mešajte dok ne sjedinite smesu. Izlomite čokoladu i dodajte u smesu. Opet promešajte i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se ohladi. Na pleh stavite pek papir i modlom za sladoled vadite kugle i ređajte. Pravite mali razmak jer kad se budu pekli spljoštiće se. Pecite na 180°C 15-20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus