Ako vam dođu iznenadni gosti ovaj keks je odlično rešenje.
Sastojci:
- ½ šolje šećera
- ¾ šolje braon šećera
- 1 kašičica soli
- ½ šolje istopljenog putera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 ¼ šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 g tamne čokolade
- 120 g mlečne čokolade
Priprema:
U posudi ručnom mutilicom promešajte beli šećer, smeđi šećer, so, puter. Zatim dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa opet umutite. Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa špatulom mešajte dok ne sjedinite smesu. Izlomite čokoladu i dodajte u smesu. Opet promešajte i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se ohladi. Na pleh stavite pek papir i modlom za sladoled vadite kugle i ređajte. Pravite mali razmak jer kad se budu pekli spljoštiće se. Pecite na 180°C 15-20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom