Ako vam dođu iznenadni gosti ovaj keks je odlično rešenje.

Sastojci: 

  • ½ šolje šećera
  • ¾ šolje braon šećera
  • 1 kašičica soli
  • ½ šolje istopljenog putera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 ¼ šolje brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 120 g tamne čokolade
  • 120 g mlečne čokolade

Priprema:

U posudi ručnom mutilicom promešajte beli šećer, smeđi šećer, so, puter. Zatim dodajte jaje i ekstrakt vanile, pa opet umutite. Prosejte brašno i prašak za pecivo, pa špatulom mešajte dok ne sjedinite smesu. Izlomite čokoladu i dodajte u smesu. Opet promešajte i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se ohladi. Na pleh stavite pek papir i modlom za sladoled vadite kugle i ređajte. Pravite mali razmak jer kad se budu pekli spljoštiće se. Pecite na 180°C 15-20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs