Recept za sve ljubitelje maka.
Sastojci:
- 400 g tankih kora
- 300 g šećera
- 300 g maka
- 2 jajeta
- 1/2 l mleka
- 1 kisela pavlaka
Priprema:
U 1/2 l vrelog mleka dodajte mak i šećer, pa prokuvajte. U podmazan pleh ređajte 3 kore (svaku posebno nauljiti), pa stavite fil preko, pa tako dok ne utrošite materijal. Umutite jaja i pavlaku i prelijte, pa isecite na kocke. Pecite na 220°C dok ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem