Savršena poslastica koja osvežava.
Sastojci:
Testo:
250 g brašna
80 g šećera
2 kašike gustina
150 g maslaca
Nadev:
200 g šećera
2 kašike brašna
3 jaja
100 ml mleka
100 ml soka od limuna
100 ml soka od limete
korica limuna
1 vanilin šećer
Priprema:
Maslac i šećer izmiksajte, dodajte brašno i gustin te dobro umesite rukama. Ostavite u frižideru sat vremena.
Za to vreme pripremite nadev – umutite jaja sa šećerom, postepeno dodajte brašno, vanilin šećer, mleko, sok od limuna i limete i koricu limuna.
Zagrejte rernu na 180 C, testo utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom, pa stavite da se peče 10 minuta. Nakon 15 minuta na testo dodajte nadev i stavite peći još 20 minuta.
Ohladite kolač na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u frižider. Po želji posipajte šećerom u prahu.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita
Lagani pileći gulaš sa povrćem