Za razliku od tradicionalnih braunija u koje idu ulje, maslac i šećer, ovaj recept ne zahteva ništa od tih namirnica.

Ovi kolači ne sadrže gluten, šećer, mlečne masti ni hranu životinjskog porekla. Vrlo se brzo pripremaju, a još brže jedu.

Sastojci:

  • 270 grama pirea od batata
  • 115 grama maslaca od badema
  • 65 grama kakaa

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U blenderu kratko izmešajte pire od batata, maslac od badema i kakao dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako nemate maslaca od badema, možete se poslužiti i onim od kikirikija ili indijskih oraščića.

Dobijenu smesu sipajte u manji pleh za pečenje obložen pek papirom i pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja. Gurnite čistu čačkalicu u kolač, ako je čista kad je izvadite, kolačići su gotovi. Ako je čačkalica mokra, pecite braunise još malo.

Neka se skroz ohlade pre posluživanja.

Savet:

Ukoliko ne znate kako se priprema pire od batata: Slatki krompir ogulite, isecite na manje kockice i stavite u šerpu da se kuva oko desetak minuta. Kada je gotov procedite i viljuškom izgnječite krompir u pire.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – StvarUkusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.dnevnik.hr