Za razliku od tradicionalnih braunija u koje idu ulje, maslac i šećer, ovaj recept ne zahteva ništa od tih namirnica.
Ovi kolači ne sadrže gluten, šećer, mlečne masti ni hranu životinjskog porekla. Vrlo se brzo pripremaju, a još brže jedu.
Sastojci:
- 270 grama pirea od batata
- 115 grama maslaca od badema
- 65 grama kakaa
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U blenderu kratko izmešajte pire od batata, maslac od badema i kakao dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako nemate maslaca od badema, možete se poslužiti i onim od kikirikija ili indijskih oraščića.
Dobijenu smesu sipajte u manji pleh za pečenje obložen pek papirom i pecite 12 do 15 minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja. Gurnite čistu čačkalicu u kolač, ako je čista kad je izvadite, kolačići su gotovi. Ako je čačkalica mokra, pecite braunise još malo.
Neka se skroz ohlade pre posluživanja.
Savet:
Ukoliko ne znate kako se priprema pire od batata: Slatki krompir ogulite, isecite na manje kockice i stavite u šerpu da se kuva oko desetak minuta. Kada je gotov procedite i viljuškom izgnječite krompir u pire.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom