Kada jednom probate ovaj kolač stalno ćete ga pripremati.
Sastojci:
- 4 jabuke srednje veličine
- 5 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 150 g putera
- cimet
Priprema:
Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Stavite ih u vatrostalnu posudu, sipajte vodu do pola nivoa jabuka i pospite cimetom.
Pomešajte u posudi šećer i brašno, a zatim postepeno dodajte otopljen puter i mešajte dok se sastojci ne sjedine, a masa bude rastresita. Masu stavite preko jabuka i viljuškom utapkajte.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, dok blago ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus