Kada jednom probate ovaj kolač stalno ćete ga pripremati.
Sastojci:
- 4 jabuke srednje veličine
- 5 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 150 g putera
- cimet
Priprema:
Jabuke oljuštite i isecite na kockice. Stavite ih u vatrostalnu posudu, sipajte vodu do pola nivoa jabuka i pospite cimetom.
Pomešajte u posudi šećer i brašno, a zatim postepeno dodajte otopljen puter i mešajte dok se sastojci ne sjedine, a masa bude rastresita. Masu stavite preko jabuka i viljuškom utapkajte.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, dok blago ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem