Ako volite pitu sa jabukama, nudimo vam još jedan zanimljiv i lak način za pripremu.
Sastojci:
- 70 g brašna
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 100 ml mleka
- 25 g putera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 800 g jabuka
- sok od pola limuna
- 2 kašičice vanilin šećera
Još:
- 35 g neslanog putera
- 2 kašičice šećera
- šećer u prahu za ukrašavanje
Priprema:
Oljuštite jabuke i isecite ih na tanke kriške, a zatim ih prelijte limunovim sokom i vanilin šećerom. Umutite jaja i šećer dok ne dobijete finu penastu smesu, a zatim dodajte mleko, omekšali puter, prašak za pecivo i brašno. U smesu sa brašnom dodajte isečene jabuke. Promešajte.
U kalup dimenzija 22x10 cm sipajte smesu. Preko stavite kockice putera i pospite šećerom. Pecite na 180°C nekih 35 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus