Ova torta se tako jednostavno pravi, a ne trebaju vam ni rerna ni šporet. Zato ako želite brz i ukusan desert obavezno isprobajte.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih čoko kora (tamne kore)
  • 450 ml čokoladnog mleka

Prvi fil:

  • 300 g mlevene plazme
  • 700 g kisele pavlake
  • 200 g šećera u prahu

Drugi fil:

  • 500 g šlag krema
  • 550 ml kisele vode

Dekoracija:

  • 100 g crne čokolade

Priprema:

Za prvi fil: U posudu sipajte mlevenu plazmu, šećer u prahu i kiselu pavlaku, pa dobro sjedinite.

Za drugi fil: Umutite šlag sa kiselom vodom u čvrstu smesu.

Prvi fil podelite na dva dela, za prvu i drugu koricu, a drugi fil podelite na tri dela za prvu, drugu koricu i treći deo fila za treću koricu odnosno glazuru.

Postavite na poslužavniku prvu koru i izbockajte je čačkalicom, a onda natopite sa 150 ml čokoladnog mleka, nakon toga filujete sa prvim filom, i onda sa drugim.  Ponovite isti postupak i sa drugom korom.

Na treću koru stavite samo šlag za glazuru.

Savet:

Preko šlaga možete dekorativno da poprskate crnom otopljenoj na pari čokodaom ili istu da izrendate preko šlaga.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: recepti.com