Jafa tortu možete praviti kada su neka slavlja, kao što su rođendani, slave, Nova godina, kada vam dolaze prijatelji ili kada jednostavno želite da obradujete ukućane ukusnim desertom, posle odličnog ručka.
Sastojci:
Za kore:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 1 kašika brašna
- 3 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika ulja
- 2-3 kapi limuna
Ovo su mere za jednu koru, a treba da napravite četiri.
Za beli fil:
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 2 vanilin šećera
- 1 margarin
Za crni fil:
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 2 štangle čokolade
- 1 margarin
- 1 jaje
Još:
- 4 kutije jafa keksa
Priprema:
Za koru: Pomešajte sastojke za koru i lepo ih sjedinite. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C. Tako napravite sve 4 kore.
Za beli fil: Mleko skuvajte sa šećerom, brašnom i vanilin šećerom. Kada se fil ohladi dodajte margarin i lepo umutite.
Za crni fil: Šećer ušpinujte, pa u to dodajte orahe i čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi. Kada se fil ohladi dodajte margarin i umutite.
Ređanje torte: Kora-beli fil-jafa-beli fil-kora-crni fil-kora-beli fil-jafa-beli fil-kora. Oko torta premažite crni fil i pospite orasima.
Ovaj recept je sa nama podelila Stojka Andrić.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus