Sa samo 3 sastojka i 25 minuta pečenja dobićete prelepu čokoladnu tortu. Uživajte!
Sastojci:
- 175 g crne čokolade
- 7 jaja
- 140 g maslaca
Priprema:
Zagrejte rernu na 130°C. Čokoladu otopite na pari, pa dodajte na kocke isečen maslac sobne temperature. Mešajte dok se ne rastopi. Odvojite žumanca i belanca, pa umućena žumanca dodajte u ohlađenu čokoladu.
Umutite čvrst šne, pa postepeno dodajte u smesu, kašiku po kašiku. Mešajte lagano dok ne postane kompaktna. Sipajte smesu u kalup obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom. Veći i dublji pleh do pola napunite vrelom vodom, pa stavite kalup sa tortom unutra. Pecite oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite je da se ohladi pa ukrasite bobičastim voćem po želji.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem