Sa samo 3 sastojka i 25 minuta pečenja dobićete prelepu čokoladnu tortu. Uživajte!

Sastojci:

  • 175 g crne čokolade
  • 7 jaja
  • 140 g maslaca

Priprema:

Zagrejte rernu na 130­°C. Čokoladu otopite na pari, pa dodajte na kocke isečen maslac sobne temperature. Mešajte dok se ne rastopi. Odvojite žumanca i belanca, pa umućena žumanca dodajte u ohlađenu čokoladu.

Umutite čvrst šne, pa postepeno dodajte u smesu, kašiku po kašiku. Mešajte lagano dok ne postane kompaktna. Sipajte smesu u kalup obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom. Veći i dublji pleh do pola napunite vrelom vodom, pa stavite kalup sa tortom unutra. Pecite oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana. Ostavite je da se ohladi pa ukrasite bobičastim voćem po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: espreso.rs/miss7zdrava.24sata.hr